Nieuws

Veel managers stuurden begin dit jaar hun team nog aan vanaf kantoor en in net pak. Inmiddels is dat via een scherm en in sommige gevallen op pantoffels. Het brengt nieuwe uitdagingen, vertellen bazen Jan-Willem van der Schoot en Joris Toonders. Mensen bij de les houden, projecten aansturen: vertrouwen lijkt het toverwoord voor succes.

26 december 2020

Een grote meerderheid van kantoorwerkers wil ook na de crisis thuis blijven werken. Ze voelen zich thuis productiever. Toch staan bedrijven niet te trappelen, met name vanwege het grootschalig in de wind slaan van regels om bedrijfsgegevens te beschermen.

18 december 2020

Bij VodafoneZiggo blijft thuiswerken ook na de coronacrisis een vast onderdeel van het werkritme vormen. Het telecombedrijf vindt de voordelen van thuiswerken, o.a. een lager ziekteverzuim en een betere werk-privébalans voor medewerkers, te groot om massaal terug te keren naar kantoor zodra dat kan.

14 december 2020

We hadden het kunnen weten. Een jaartal dat uit twee keer hetzelfde cijfer bestaat, zoals 2020, is een struikeljaar waarin zaken kantelen. Voor 1919 gold hetzelfde.

14 december 2020

Werknemers van Google mogen vanwege de coronapandemie langer vanuit huis werken. Google verlengde de huidige regeling tot en met september 2021.

14 december 2020

Sinds de uitbraak van COVID-19 werkt Nederland massaal vanuit huis en dat is ook te zien in de verkeersstromen op het netwerk van KPN. Daar is het sindsdien veel drukker en ook de verkeerspatronen zijn veranderd.

14 december 2020

Technologie biedt ons eindeloze mogelijkheden om in onverwachte situaties toch nog de business draaiende te houden. Hoe scherp ben jij op het gebied van cyber security?

13 december 2020

Werkgeversvereniging AWVN roept bedrijven op om personeel per dag te laten bijhouden of ze recht hebben op een vergoeding voor reiskosten of voor thuiswerken.

13 december 2020

Nu thuiswerken meer regel dan uitzondering is en voorlopig zal blijven, groeien de ‘verspreide IT-omgevingen’. Medewerkers die vanuit huis met een eigen apparaat het bedrijfsnetwerk benaderen zorgen voor losse security-eilanden waar beveiligingsprotocollen maar lastig grip op krijgen.

13 december 2020

De leegstand van kantoren blijft de komende jaren behapbaar, ook al gaat kantoorpersoneel structureel meer thuiswerken. Die verwachting spreekt vastgoedadviseur Colliers International uit in een rapport over de kantorenmarkt.

11 december 2020

Ook na de coronacrisis zal er meer vanuit huis gewerkt worden dan voor de virusuitbraak het geval was. En dat gaat ook gevolgen hebben voor de kantoormarkt. Er zal meer leegstand zijn, verwacht vastgoedadviseur Colliers.

11 december 2020

De boodschap van RIVM-baas Jaap van Dissel is al maanden volstrekt helder. Werk thuis! Des te verbaasder zijn omwonenden van het RIVM in Bilthoven dat de parkeerplaats van juist dit instituut de laatste weken uitpuilt. Hoe zit dat?

11 december 2020

Thuiswerken is inmiddels niet meer weg te denken. Bij sommige werkgevers zorgt dit voor onzekerheid; zij willen toezicht houden op de thuiswerkers. Soms gebeurt dit met behulp van spionagesoftware of de webcam die aan moet staan tijdens het thuiswerken. Mag dat wettelijk gezien?

11 december 2020

Het massale noodgedwongen thuiswerken vanwege de coronacrisis mag dan voordelen hebben, er ligt ook een groot gevaar op de loer. De kans op werkverslaving neemt aanzienlijk toe omdat het moeilijker is om werk en privé gescheiden te houden, waarschuwen experts.

11 december 2020

Thuiswerken brengt voor veel werknemers uitdagingen met zich mee. Niet naar kantoor, collega’s alleen via een scherm zien en overlast van huisgenoten. Maar het levert ook een hoop voordelen op. We kunnen eindelijk in onze pyjama aan het werk.

10 december 2020

Thuiswerken heeft sinds de coronacrisis definitief zijn vlucht genomen en is voor de meeste leidinggevenden en medewerkers ‘business as usual’ aan het worden. Uit onderzoek van Capterra blijkt dat wereldwijd twee derde van de werknemers wil blijven thuiswerken en dat 55 procent denkt dat hun organisatie goed kan functioneren met permanent thuiswerkend personeel.

9 december 2020

Thuiswerken heeft noodgedwongen definitief voet aan de grond gekregen. Dit dwingt werkgevers om kritisch naar hun cybersecurity te kijken.

30 november 2020

Welke apparaten plug je in je werklaptop? Hoe bewaar je vertrouwelijke documenten die je thuis hebt geprint? En aan wie meld je het als je per ongeluk een fout hebt gemaakt? Door de uitbraak van het coronavirus begin dit jaar moesten veel bedrijven in rap tempo digitaliseren.

27 november 2020

Bedrijven moeten zich schrap zetten voor gerichte aanvallen op thuiswerkers in 2021, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Via slecht beveiligde thuisnetwerken proberen cybercriminelen zakelijke laptops en smartphones te besmetten met malware.

23 november 2020

Thuiswerkers doen meer digitaal door corona. Bijna helft stoort zich aan werk-appjes na werktijd. Veruit de meeste thuiswerkers (85 procent) maken sinds de het begin van de coronacrisis vaker gebruik van digitale tools. 

23 november 2020

BNR

Nu we massaal thuiswerken, slaan cybercriminelen hun slag. Ze proberen op grote schaal bedrijven lam te leggen of gevoelige bedrijfsdata te ontfutselen om deze vervolgens door te verkopen op zwarte marktplaatsen op internet. Dat zeggen verschillende grote cyberbeveiligers tegen BNR.

19 november 2020

Thuiswerken zorgt voor meer stress onder werknemers dan tijdens de eerste lockdown dit voorjaar. Om de gevolgen hiervan in te dammen moeten er nieuwe extra arbo-richtlijnen komen. Dat bepleit prof. dr. Willem van Rhenen, stress expert bij Arbo Unie.

18 november 2020

Heel Nederland werkt momenteel (deels) thuis door het aanhoudende coronavirus. De signalen van werknemers zijn positief over thuiswerken, alhoewel veel de koffiepraat op het werk ook beginnen te missen. 

17 november 2020

Thuiswerken is natuurlijk geen nieuw fenomeen. Een groot deel van de Nederlandse werknemers doet het al jaren. Maar nooit eerder werkten zoveel mensen thuis. Wat doet dat met het welzijn van werknemers? Hoe organiseer je het werk en wat betekent dit voor leidinggevenden?

16 november 2020

In een enquête, die door bijna 2500 CNV’ers werd ingevuld, zegt 41 procent vaker last te hebben van schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken door corona.

27 oktober 2020

Na een half jaar thuiswerken is de rek eruit. Kranten koppen met ‘Eenzaamheid grijpt thuiswerkers naar de keel’, het risico dat we massaal ‘digitale lopendebandmedewerkers’ worden.

27 oktober 2020

Van de mensen die wegens de coronacrisis thuis zijn gaan werken, heeft 41 procent vaker last van fysieke klachten dan voorheen. Dat stelt de vakbond CNV die onderzoek heeft laten doen onder ruim 2600 thuiswerkende leden.

27 oktober 2020

Voor veel Nederlanders is nu iedere werkdag een thuiswerkdag: je spreekt je collega’s enkel via een beeldscherm en een wandelingetje naar de buurtsuper is het hoogtepunt van je dag.

27 oktober 2020

We werken al maanden thuis, en het einde is nog niet in zicht. Hoe houd je het vol aan een provisorisch ingerichte werkplek? Maurice Arets is bedrijfsfysiotherapeut en geeft tips.

26 oktober 2020

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken brengt veel voordelen, maar zeker ook uitdagingen. De reistijd en uitvoerige besprekingen op kantoor worden ingewisseld door efficiënt werken aan de keukentafel en leidinggeven en samenwerken via digitale hulpmiddelen.

26 oktober 2020

De coronapandemie zal onze werkplek definitief veranderen. Wie zijn kantoren geen nieuwe opzet geeft en thuiswerken tegenwerkt, zal het moeilijk krijgen.

21oktober 2020

Managers moeten hun sturing aanpassen en HR moet bewuster omgaan met beleidsinstrumenten. Want niet alle werknemers presteren even goed vanuit huis.

20 oktober 2020

Thuiswerken lijkt een blijvertje, ook na corona. Maar werkgevers moeten dan wel hun werknemers gaan compenseren voor de extra kosten die ze maken, vindt vakbond FNV.

28 augustus 2020

Nu premier Mark Rutte Nederlanders dringend heeft geadviseerd om ook na 1 september zoveel mogelijk thuis te werken, dringt de vraag zich op of werkgevers meer zouden moeten doen.

19 augustus 2020

Het aantal thuiswerkers is in de afgelopen maanden nog nooit zo groot geweest en heeft een impact gehad op de mentale gezondheid.

3 juli 2020

In april en mei zijn er 40 procent minder ziekteverzuimmeldingen binnengekomen dan gewoonlijk, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare woensdag.

17 juni 2020