Actueel nieuws 

Het lijkt zo fijn: wie vanuit huis werkt kan zelf zijn of haar tijd indelen. Maar in de praktijk is dat helemaal niet zo efficiënt. Werknemers maken namelijk langere dagen, terwijl ze niet meer doen. Gevolg: weg werk-privébalans. Hoe blijf je productief en gelukkig op je thuiskantoor?

16 augustus 2021

Verhuurplatform is de corona-miljardendreun al weer te boven. Sterker nog, het gaat nog veel beter dan voor Covid-19.

13 augustus 2021

Google-werknemers die ervoor kiezen om permanent van thuis uit te werken zullen waarschijnlijk een deel van hun loon moeten inleveren. Zeker als ze ver van hun werk wonen.

12 augustus 2021

Big techbedrijven liggen overhoop met een deel van hun medewerkers over (gedeeltelijk) thuiswerken na de coronacrisis. Plannen op weer een paar dagen per week naar kantoor te komen, kunnen op weerstand rekenen. Eisen dat personeel zich laat vaccineren eveneens.

2 augustus 2021

De pandemie zou weleens het einde kunnen inluiden van de zo vertrouwde ­kantoordag. Maar als thuiswerken niet meer móét, hoe willen we dan gaan werken? Kantoor­tijger Esma Linnemann ontdekt het beste van twee werelden.

28 juli 2021

Drie op de tien zakelijke dienstverleners in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) hebben momenteel het gevoel de grip te verliezen op hun personeelsbeleid en hun bedrijfscultuur, nu thuiswerken steeds meer de norm wordt.

28 juli 2021

Werken vanuit je hangmat in Griekenland: dankzij het thuiswerkadvies kon dat het afgelopen jaar. Blijven werkgevers dat goed vinden als er weer meer vanuit kantoor wordt gewerkt? „Werken is een teamsport.”

27 juli 2021

Het thuiswerkadvies en de thuiswerktendens roepen vragen op: Kun je als werkgever thuiswerken verplicht stellen? En wat zijn de verplichtingen van de werkgever als je personeel thuiswerkt? Eén ding is duidelijk: thuiswerken werkt!

27 juli 2021

Werken vanuit een vakantiehuis of hotel ergens in Nederland of het buitenland was voor corona ondenkbaar. Maar nu het werk digitaal gaat, is workation (een samenvoeging van work en vacation) een serieus alternatief voor thuiswerken. Vooral werkenden onder de 45 jaar uit de grote steden zijn enthousiast, blijkt uit onderzoek.

22 juli 2021

Het dringende advies van de overheid is weer ‘zo veel mogelijk thuiswerken’. Een krappe meerderheid wil dat wel. Een grote minderheid liever niet. Hoe regel je als or momenteel zo veel mogelijk goeds voor de thuiswerkers? Je leest het in dit dossier.

19 juli 2021

Sinds thuiswerken sinds het voorjaar van 2020 de nieuwe norm is geworden, zijn vragen over de impact van deze manier van werken toegenomen. Maar is het wel veilig? En gaat het niet ten koste van het welzijn van medewerkers?

5 februari 2021